Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Sinterklaas weekmenu 49

 

Romig zachte bloemkoolsoep met komijnzaad, soldaatjes en peterselie

—–

Een gouden oude: Vergulde Armoe. Een armeluis maaltijd in een vers jasje. Een combinatie van spitskool en groene kool gesmoord met kerrie en nog iets geels, voor het vergulde randje. Daarbij gestoofde runderlapjes in bruin bier en kerriesaus, met een cashew/pinda crunch

—–

Harderwijker Hutsepot. Geïnspireerd door het boekje  ‘in de pan van de Middeleeuwen’. Boerenkool met pastinaakstamp, met pruimenjus van oma en gelakte bokking

—–

Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

—–

December menu week 48

Romig zachte bloemkoolsoep met komijnzaad en croutons

—–

Omdat Halloween voorbij is en al die prachtige pompoenen een tweede leven verdienen, eten wij ze lekker op.

Stamp van overgebakken pompoen met veldsla en lichte mosterdsaus, platgeslagen kippendij met cornflakeskorst en pompoenpitjes.

—–

Weer een gouden oude: Vergulde Armoe. Een armeluis maaltijd in een vers jasje. Een combinatie van spitskool en groene kool gesmoord met kerrie en nog iets geels, voor het vergulde randje. Daarbij gestoofde runderlapjes in bruin bier en kerriesaus.

—–

Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

—–

Herfstmenu week 47

 

Hartverwarmende (net niet Hollandsche) kippensoep zonder lettervermicelli, maar met champignons en koriander.


Omdat Halloween voorbij is en al die prachtige pompoenen een tweede leven verdienen, eten wij ze lekker op.
Stamp van overgebakken pompoen met veldsla en lichte mosterdsaus, platgeslagen kippendij met kornflakeskorst en pompoenpitjes.

/////

Oer-Oud-Hollandsche Hete Bliksem. De gestoofde, soms haast tot moes gekookte appels zijn zo heet dat ze gemakkelijk aan het gehemelte plakken, zodat de eter zijn mond danig kan branden en gemakkelijk brandblaren kan oplopen. Vandaar de naam Hete Bliksem! Onze hete bliksem heeft een mooi blaadje zuring, krokant gebakken bloedworst met gebakken uitjes en appel, en slierten harde pittige geitenkaas.


Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

Het eerste menu van het nieuwe stamppot seizoen

Wat gaat het worden? Wat zullen we doen?

Een stapel nieuwe kookboeken en tijdschriften heeft zich uitgespreid op de inspiratietafel.
Zoveel lekkers, zoveel mogelijkheden…

Maar waar hebben jullie zin in?
Trek in iets bijzonders? Iets uit de tijd van Moeke Beppe of Tante Nel, waar smaak en herninnering hand in hand gaan? Laat het maar weten via facebook en wellicht duikt jouw idee op in ons eerste weekmenu.

Menu van de(ze) week

Een zalvig zachte witlofsoep met sesamstengel, niet bitter, with lof!


Echte winterse kost. De oud-Utrechtse stamppot Vijfschaft. Van origine met vijf ingrediënten: bruine bonen, spek, ui, wortel en aardappel. Bij ons met een lekker fris appeltje erbij en een gepofte ui. Dit keer niet met worst maar met zoer vleisj, een limburgse stoof van paardenvlees.


Koolraapstamp met in boter gesmoorde savooiekool, een piccalillysausje, een sprenkeltje kaas, een zongedroogd tomaatje en het O ZO lekkere buikspek van Dick van Schip langzaam gegaard op zijn Green Egg.


Onze toet

Menu van de week

Om alle bacillen het hoofd te bieden in de strijd tegen griep bieden we u deze week: kippensoep! Heerlijke echte verse kippensoep!


Eindelijk dan, in het vijfde seizoen stamppot en met de hulp van Hulpkok Fred, durfde ik het aan om schorseneren te maken. Dus een schorsenerenstamp met een dragonroomsaus en een frickadille, een 17e eeuwse gehaktbal van kalfsgehakt met een klein gekookt eitje in het midden, gesmoord in witte wijn en verjus.


Terug van weggeweest de makreelstamp! De enige echte, met bovenop een stukje gerookte forel, een beurre blanc en granaatappelpitjes.


onze nieuwe toet

Menu van de week

Zacht pittige koolrabi soep
—–
Selderijstamp met mannenvlees. De selderij lekker gebakken met mosterd en afgeblust met sherry, op het laatste moment een tomaatje erbij en oude kaas erdoorheen, afgetopt met geplukte koe, het mannenvlees van Dick van Schip.
—–
Een echte herfststamppot; verse rode kool met stoofpeertjes, kort gebakken paardenworst en chocolat. Jaja… chocolat.
—–
Een ander toetje!

Menu van de week

Een zacht pittige koolrabi soep
—–
Pollak Stamp. Een witvis die bekend staat als het broertje van de kabeljauw, langzaam gegaard in melk met laurier, citroentijm, dragon en een scheutje pernod, oven gegaarde worteltjes, venkel en een beurre blanc met dragon.
—–
Een echte herfststamppot; verse rode kool met stoofpeertjes, kort gebakken paardenworst en chocolat.
—–
Een ander toetje!

Menu van de week

Een bijzonder mooie aardpeer-pastinaak soep met aardse smaak
——————-
Hete Bliksem! Jarls zelfgeplukte hete appeltjes met gebakken rode uitjes, winterpostelein, blauwe kaas en krokant gebakken bloedworst
——————-
Gewokte boerenkool stamppot met rode pepertjes en knoflook, gestoofde lamsnek en zoete kastanjes
——————-
Een ander toetje!

Menu van de week

Fluweelzachte knolselderijsoep met tijm en uitgebakken gebroken stukjes spek

—–

Koolraap stamp (gebakken in de oven met een diversiteit aan kruidjes) met raketsla en hachee van procureur

of

Gejat van de heer Klootwijk; Gewokte boerenkool met knoflook en rode pepertjes, met zure garnalen uit Zoutkamp en kleine gehaktballetjes.

—–

Toetje