Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Menu van de gezonde voornemens

8 januari 2019 | Comment

We houden de heerlijke tomatensoep met room en basilicum er nog een weekje in. Duizendvol vitamine C, zink, ijzer en een belangrijke gezonde antioxidant. Als dat geen goed voornemen van iemand helpt…

Een wilde spinazie stamp met tomaat (want dat is zo gezond), tartaar met roquefort (beschermt tegen hart- en vaatziekten) en een sjalottensausje (de gezondste onder de uien – rijk aan mineralen en vitamine A dat goed is voor de ogen, B6 en C)

We gaan voor dikke sjaals en lange onderbroeken weer. We roepen het af door de boerenkool op de kaart te zetten. Maar natuurlijk niet de gewone. En ook niet de oergezonde raw-food-variant want dat is dan weer echt te gezond. Wij wokken hem lekker met rode peper en knoflook (zorgt voor ontspannen bloedvaten) en we maken er een echte Jordanese gehaktbal met Hollandse garnalen bij. Vroeger voor de arme, nu omdat het zo ontzettend lekker is.

Wie dacht dat ons toetje ongezond zou zijn heeft het mis. Misschien geldt dat niet voor het hele toetje… google maar eens hoe bomgezond dat macadamianootje is, dat bij ons gebrand en gehakt over het toetje zit. Bommetje vol goedheid.