Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Het één-na-laatste Menu

12 maart 2019 | Comment

Een soep die zich niets aantrekt van de hevigheid waarmee maart zijn staart roert. Om na het uitwaaien en het dansen in de regen een extra blos op de wangen te brengen. Een maissoep met gember, rode peper, koriander en klappermelk. Het zonnetje in huis.

De preistamp blijft nog een weekje, een ode aan mijn paps. Een van de dingen die hij echt lekker kan maken; preistamp met ei en kaas. Ik maak hem net iets anders, maar de inspiratie valt dus heel dicht bij de boom. In boter met zachte kruidjes gesmoorde prei, middelzacht gekookte eitjes, gerijpte Rotterdamse kaasblokjes en gebraden kippendij met sinaasappelglacé.

Nieuwkomer is de spitskool deze week. Een spitskoolstamp met appeltjes, ovengegaarde beenham en toch een honing-mosterdsausje, gewoon omdat dat er zo lekker bij is.