Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Het ‘Kom-maar-op-met-die-lentekriebels’ menu

19 maart 2019 | Comment

Een soep die zich niets aantrekt van de hevigheid waarmee maart zijn staart roert. Om na het uitwaaien en het dansen in de regen een extra blos op de wangen te brengen, om na het heerlijke banjeren met zonder jas tussen de krokussen en narcissen de eerste honger te stillen. Een maissoep met gember, rode peper, koriander en klappermelk. Het zonnetje in huis.

Gaat het dan echt gebeuren? Is het eindelijk zo ver? ‘Grote kans op een zacht en droog weertype’, ‘temperaturen boven het langjarig gemiddelde’. Ode aan de lente, dat doen we met een frisse stamppot op het menu. Iets met rucola, zoete puntpaprika’s, jong belegen kaas en pulled beef, nagegaard in lentebock.

De spitskool doet met zijn zachte smaak en de frisheid van de appeltjes ook helemaal mee in het ‘Kom-maar-op-met-die-lente-kriebels’-gevoel. Een spitskoolstamp met appeltjes, oven gegaarde beenham (gemarineerd in whisky, honing en mosterd) en toch een honing-mosterdsausje, gewoon omdat dat er zo lekker bij is.