Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Over de helft – menu

5 februari 2020 | Comment

We houden onze koloniale spruitjessoep nog een weekje aan. Hij is onverwacht lekker, romig en pittig. Met in de basis ketjap, gembersiroop, pindakaas, sambal en kokosmelk geeft deze soep een Indonesische knipoog naar de Hollandse Spruit.

Ook blijft onze licht frustrerende stoofpeertjesstamp deze week het menu verrijken. Mijn zoektocht naar grote stoofpeertjes voor het schilgemak is nog niet gestaakt. Het kost wat moeite, maar het resultaat is oh zoh fijn. Stoofpeertjesstamp met blauwe kaas, gerookte amandelen, veldsla en geplukte gekonfijte eendenborst.

En geheel in scheepse traditie gaan we over op de Captains Dinner Stamp. Jonge kapucijners, met ui en spek. Alleen dan wat bijzonderder, met op de Green Egg langzaam gegaard buikspek van Dick van Schip, mijn uitjessaus en alles om het nog lekkerder te maken op tafel; appelstroop, piccalilly en tafelzuur.