Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

De laatste weken – Menu

3 maart 2020 | Comment

Om de ziektekiemen te weren en ons sterker te maken voor alle andere fisieke bedreigingen beginnen we deze week met een spinaziesoep. Boordevol vitamientjes en afgemaakt met een romige slingertje tahini.


We blijven die stomme winter gewoon uitdagen, deze week met zuurkool. Maar niet die zure zuurkool waar de trauma’s van komen en waar je labello bij nodig hebt. Nee nee, hele mooie zachte zuurkool, urenlang gestoofd in appelcider en mooie kruiden, met krenten, cranberry’s, jeneverbes en roze peper. En gewoon een keertje heel gewoon… met worst.


De preistamp blijkt weer een enorme topper. Prei met ei, oude kaas en opgebakken ham. Hammmmjammmmjaammmmm. En een mosterdkaassausje voor erbij.