Eetcafé Statenjacht

Eetcafé Statenjacht

waar je eet wat de pot stampt

Startmenu seizoen 2018/2019

Om te beginnen openen we dit seizoen met een zachte, aardse soep van aardpeer en venkel


Ik beloof dat we hem nog een keer laten terugkomen dit seizoen, maar om goed te beginnen alvast deze eerste week de makreelstamp met rucola en zongedroogde tomaatjes, gerookte forel en een dragon-beurre blanc sausje en granaatappelpitjes


Daartegenover zetten we een heerlijke herfstpot. Een pompoen-spruitenstamp met zelfgedraaide slavink en rode wijn-cranberrysaus. Pompoen uit de oven en de spruitjes geblancheerd en vervolgens met mosterd opgebakken en afgeblust met sherry.


Het nieuwe toetje voor dit seizoen? Kom die maar gewoon proeven. 😉

Week 9 IJspretmenu

De koorts is aan! -10 en Siberische winden… en de snert is al weer uit het menu. Wat gaat er fout?!
Dan maar gewoon een heerlijke rode linzen soep met een klodder room, versgemalen peper en een plukje kervel

—–

Deze week nog wel de slastamp met oven gepofte tomaatjes, oude kaas, karnemelkse saus en Jarl zijn eigen gedraaide slavinken. Ook met koud weer verdient deze stamppot een ster

—–

Nieuw op het menu is een koolraap-spinaziestamppot met kip-in-wijn! Blije kippendij op zijn coq-au-vins, alleen dan op zijn Hollands. Zin in

—–

Onze toet

Bonentijd menu week zoveel

Om de kou en griep te trotseren, hebben we een hartige linzensoep op het menu. Heerlijk gevuld met stukjes procureur en afgemaakt met peper en kervel.

—–

Voor stoere winterse mensen staat er Captains Dinner op de kaart. Van origine kapucijners met drie soorten ui en drie soorten spek en allerlei lekkers om het lekker mee te maken, zoals tafelzuur, piccalilly en appelstroop.

—–

Omdat we denken dat de kou toch niet zo lang kan duren, hebben we ook een naar de lente lonkende stamppot. Slastamp met karnemelksesaus, oventomaatjes, kaas en een heerlijke slavink.

—–

Ons toetje

 

Winters menu week 6

IJskristallen op het raam, kraakheldere nachten, er wordt gefluisterd, de koorts wordt aangewakkerd; dan weet je het wel… Tijd voor erwtensoep, tijd voor echte snert!

—–

Het succes van de zeemansstamppot Lapskaus is ongekend, dus ook dit pareltje mag nog een weekje blijven.
Fantastische combinatie van geraspte biet, gerookte makreel, corned beef, een zuurtje van augurk en Amsterdamse uitjes en dit alles afgetopt met een perfect spiegelei.

—–

En voor de boer die niet eet wat ie niet kent, hebben we een heerlijk potje broccolistamp met zongedroogde tomaatjes, oude kaas en runder/kalfsgehaktballetje kiekeboe.

—–

Ons onveranderd lekkere toetje

Weekmenu 5

Geniet van de aardse smaak van aardpeersoep, puur en robuust.

—–

Echte ouderwetse zuurkoolstamp, maar dan met een frisse twist, rozijnen en cranberry’s en langzaam gegaard buikspek van onze slager Dick van Schip met een honingmosterdkorstje van Marike.

—–

Een bijzondere combinatie van ingrediënten komen samen in Lapskaus, een echt zeemansgerecht. Door ons omgetoverd tot een zeenbonkenstamppot. Iets met biet, corned beef, makreel en een spiegelei. Laat je verrassen!

—–

Ons ongeëvenaarde toetje.

Frisse start menu week 2

Energieboost: Wortel-abrikoos-gember soep met fenegriek

—–

Bleekselderijstamp met oude kaas, kalfstong en jus de veau met madeira

—–

Een klassieker tegenover de kalfstong: Blote billetjes in het gras met gestoofde varkenswangetjes

—–

Ons ongenadig lekkere toetje

Eerste weekmenu januari

Courgettesoep met kaasstengel

—–

Gekleurde bietenstamp met mierikswortel-dillesaus en gerookte forel

—–

Bleekselderijstamp met oude kaas, kalfstong en jus de madeira

December weekmenu 50

Met de terugkeer van het herfstweer, een soep die mij dan altijd erg goed smaakt: Uiensoep. Heerlijke eerlijke uiensoep met een kaasbroodje natuurlijk, anders is ‘ie’ niet af.

—–

Een bijzondere leverancier deze week, we gaan een beetje vreemd… Niet van Dick van Schip maar van Pim en Sijp krijgen we eenmalig een zelfgemaakte venkel-mandarijn-saucijs. Twee jongens met een uit de hand gelopen hobby, ze maken gedroogde worst voor vrienden en de komende twee weken verse saucijs voor ons eetcafé! Wij hebben er iets met rode kool, rozijnen en koolraap bij bedacht.

—–

Harderwijker Hutsepot. Geïnspireerd door het boekje  ‘in de pan van de Middeleeuwen’. Boerenkool met pastinaakstamp, met pruimenjus van oma en gelakte bokking

—–

Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

—–

Sinterklaas weekmenu 49

 

Romig zachte bloemkoolsoep met komijnzaad, soldaatjes en peterselie

—–

Een gouden oude: Vergulde Armoe. Een armeluis maaltijd in een vers jasje. Een combinatie van spitskool en groene kool gesmoord met kerrie en nog iets geels, voor het vergulde randje. Daarbij gestoofde runderlapjes in bruin bier en kerriesaus, met een cashew/pinda crunch

—–

Harderwijker Hutsepot. Geïnspireerd door het boekje  ‘in de pan van de Middeleeuwen’. Boerenkool met pastinaakstamp, met pruimenjus van oma en gelakte bokking

—–

Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

—–

December menu week 48

Romig zachte bloemkoolsoep met komijnzaad en croutons

—–

Omdat Halloween voorbij is en al die prachtige pompoenen een tweede leven verdienen, eten wij ze lekker op.

Stamp van overgebakken pompoen met veldsla en lichte mosterdsaus, platgeslagen kippendij met cornflakeskorst en pompoenpitjes.

—–

Weer een gouden oude: Vergulde Armoe. Een armeluis maaltijd in een vers jasje. Een combinatie van spitskool en groene kool gesmoord met kerrie en nog iets geels, voor het vergulde randje. Daarbij gestoofde runderlapjes in bruin bier en kerriesaus.

—–

Ons toetje Hemelse Modder, met een nieuwe twist!

—–